Karaca Makina'ya Hoşgeldiniz

HAMUR KAZANI VE HAMUR AÇMA MAKİNESİ

        Hepimiz unlu mamulleri tüketiyoruz. Peki, merak ettik mi evlerimize aldığımız ekmeklerin, yufkaların, kurabiyelerin ve daha birçok unlu mamullerinin kimler tarafından ve nasıl yapıldığını? Çıtır gibi ekmeklerin hamurunun nerede yoğurulduğunu? O kadar çok hamurun bizim evlerimize ekmek şeklinde gelmesinin belirli bir düzende olması gerekmektedir. Hamur Kazanı dediğimiz, hamur için yapılan kazanın kulak memesi kıvamına gelmesini sağlayan eserden bahsetmek isterim sizlere. Hamurun çok basit tanımı; unun, tuzun ve bir sıvının bir araya gelerek yoğurulmasıyla oluşan durumdur. O kadar çok kişiye ekmek ve unlu mamullerini bir kişinin elde yapması çok zor olacağı için bu durumu büyük kazanlar yardımıyla yapmaktadırlar. Teknolojinin gelişmesiyle bütün malzemeleri hazırladıktan sonra en sağlıklı bir biçimde yoğurma işlemini artık makinalara bırakmaktadırlar.  Hamur için verilen uğraşların sonucunda o kazanın içine atılmasıyla işin ehlileriyle beraber kazanlar içindeki dönen sistem sayesinde artık bizim için pişirilmeye hazır hamurlar elde etmişlerdir.

 

         Tabi hemen pişirilmeye hazır değillerdir aslında. Hamurun öncelikle yapım aşamasından sonra açılması gerekmektedir. En sağlıklı bir biçimde açılması için uzun uğraşlar sonucunda bir çözüm bulunmuştur. Hamur açma makinası hızlı ve etkin bir biçimde kullanıldığında her şey rayına oturmaktadır. Tüketicinin de üreticinin de karşılıklı alışveriş halinde bulunması ve bunun sürekli olması için hız en önemli etkendir. Belli bir düzene oturan makinalar artık en önemli sistemler olmuşlardır. Bu makinalar çeşitli şekillerde olabilmektedirler. Herkesin kullanabileceği basit sistemler haline gelmişlerdir.    

 

        Unlu mamulleri sektörlerinin en vazgeçilmez makinalarıdır aslında hamur açma makinası. Bu alet olmazsa bütün düzenin aksayacağı, yavaşlayacağı ve artık ekmek gibi en önemli gıda maddesinin herkesi çok yoracağı durumu ortaya çıkmaktadır. Düzenin aksamadan devam etmesini sağlayan bu makinalar hayatımızı da çok kolaylaştırmıştır görüldüğü üzere. Büyük fabrikalarda bile kullanılan bu makinalar unlu mamulleri sektörlerinin en önemli kaynaklarıdır. Herkes iletişim halindeyken birbiriyle, aslında hepimiz makinalarla da iletişim halindeyiz.