Karaca Makina'ya Hoşgeldiniz

Adım Adım Ekmek

Evet ekmeğin soframıza geliş hikayesini adım adım anlatmadan önce ekmeğin büyü k bir nimet olduğunu ve saygı göstermemiz gerektiğini özellikle de fazla ekmekleri lütfen atmamamız gerektiğini hatırlatmak isterim.

Gelelim Ekmeğin serüvenine, Ekmek o kadar güzel bir nimet ki asırlar boyunca soframızın vaz geçilmezi olmuştur. Çoğu insan ekmek yemeden doyduğunu anlamaz olmuştur. Peki yediğimiz ekmek özellikle sanayinin gelişmesiyle hangi makinalardan geçmektedir gelin hep beraber inceleyelim.

Öncelikle Hamur kazanından başlayalım. Hamuru yoğurmada kullandığımız güzel bir makinadır. Daha da gelişmişleri Mikser dediğimiz hızını ve süresini ayarlayabildiğimiz makinalarıda ekleyebiliriz.

hamurumuz güzelce yoğrulduktan sonra belli bir gramajda kesmemiz gerek bunu önceden hatta bazı fırınlarda da devam ediyor çalışanlar tarafından elle kesilirdi. Bunların yerini artık Kestart  diğer adıyla Hamur Kesme Tartma Makinası almıştır. İstenilen gramaja ayarlanıp istenilen hızda güzel bir şekilde hamuru bizim için ayarlar. Sonrasında hamurun yuvarlanması lazım Bunu da Konik Çevirme  veya Hamur yuvarlama makinasında yuvarlak bir şekilde çıkıp hamurun dinlenmesi için Hamur Ara Dinlendirme makinasına gönderilir. Burada belli bir süre kaldıktan sonra Hamur Şekil Verme makinasına gönderilir. Oradan da Ekmeği Pişirmek İçin Fırına Gönderilir. Kısaca ekmeğin hazırlanış serüveni bu şekildedir.